Пица с гарнитура кокаин предлага пицария в Германия

Пица с гарнитура кокаин предлага пицария в Германия
  • 22 октомври, 2024
  • Свят

Немската полиция разкри схема за трафик на наркотици през поръчки за пица. Арестувани са управителят на пицарията и още няколко души като са иззети наркотици, оръжия и пари в брой. Операцията също разкрива и две плантации за канабис.

Пицарията е в Дюселдорф, а всички клиенти, които си поръчат пица номер 40 от менюто, получават и „гарнитура“ кокаин.

Схемата за първи път е забелязана от инспектори по храната през март. Започва наблюдение и скоро се установява защо пица номер 40 е толкова популярна.

Когато властите отиват в апартамента на управителя на пицарията той изхвърля плик през прозореца, директно в ръцете на чакащите долу полицаи. В плика има 1.6 килограма кокаин, 400 грама марихуана и 268 хиляди евро в брой.

След двудневен арест, управителят отново започва да продава пица номер 40, така че разследващите успяват да проследят как се осъществяват доставките. След няколко седмици на разследване, около 150 полицаи влизат в заведението и арестуват тримата заподозрени, включително основният организатор. Има още 12 заподозрени, които се проверяват и междувременно са открити две плантации за канабис, оръжия, бижута и пари.

Източник: Euronews

Споделете:
Предишна публикация: Кои всъщност са крайнодесните в Европа

22 октомври, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини