Съдят дилър на кетамин заради Матю Пери

Съдят дилър на кетамин заради Матю Пери
  • 16 август, 2024
  • Свят

Наречената от американския съд „кетаминова кралица“ и предполагаемият дилър Джасвийн Санга е един от петима души, които според властите са снабдявали звездата от „Приятели“ Матю Пери с кетамин, като са се възползвали от неговата зависимост с цел печалба, а това води до смъртта му.

Санга е с 9 обвинения, включително конспирация за разпространение на кетамин и разпространение на кетамин, довело до смъртен случай.

Тя е американско-британски гражданин и пледира невинна, но остава в ареста без право на гаранция до началото на процеса през октомври.

Според обвинението, тя е доставила кетамин на 24 октомври 2023 г. който е причини смъртта на Матю.

Кетаминът е анестетик с известни халюциногенни ефекти, може да наруши възприемането на звуци и образи и създава усещане за дистанцираност.

Кетаминът се инжектира на хора и животни, защото създава усещане за несвързаност с болката, но трябва да се прилага единствено от лекари, а пациентите задължително да са под наблюдение в такива случаи.

Според обвинението, Санга е дилър на кетамин от 2019 г., като го съхранява в дома си. Там са намерени над 80 ампули с медикамента, както и хиляди хапчета, включително метамфетамин, кокаин и Ксанакс.

Тя е била дилър „само на високопоставени личности и знаменитости“. В същото време, тя споделя живота си в социалните медии и от там става ясно, че често общува с известни личности, като посещава Златния глобус и Оскарите.

Според прокуратурата, Санга е започнала да доставя кетамин на Матю Пери след като друг от обвиняемите, Д-р Салвадор Пласенсия научава, че актьорът има интерес към този медикамент и започва да го купува от друг обвиняем, д-р Марк Чавез.

Д-р Пласенсия учи асистентът на Матю Пери, Кенет Иуамаса, също обвиняем, как да инжектира кетамин на актьора.

От началото на октомври 2023 г. Санга доставя на Иуамаса кетамин, а според прокуратурата, тя знае много добре, че кетаминът може да е смъртоносен.

„Обвиняемите се вълнуват повече от печалбата от Матю Пери, отколкото от неговото благополучие.“ казват от прокуратурата в Калифорния.

Ако бъде осъдена по тези обвинения, Санга ще получи минимум 10 години затвор, а според властите, е установена и връзка между нея и друг смъртен случа в резултат от свръхдоза, от 2019 г.

Тогава Коди МакЛори умира от свръхдоза, а неговият брат ѝ пише, че тя е виновна за смъртта му, защото като причина за смъртта е посочен кетамин. Според прокуратурата, малко след това тя търси в Гугъл „Възможно ли е кетамин да се посочи като причина за смърт?“

 

Източник: BBC

Споделете:
Предишна публикация: Швеция потвърждава първия случай на mpox извън Африка

16 август, 2024

Следваща публикация: Нова бомба със закъснител крие топящият се пермафрост

16 август, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини