Как жителите на италианско градче помагат на кмета си да отслабне

Как жителите на  италианско градче помагат на кмета си да отслабне
  • 27 юли, 2024
  • Свят

Жителите на малко италианско градче оказват необичайна подкрепа на кмета си в борбата му с излишните килограми, след като той включва желанието си за отслабване в предизборната кампания.

Кметът на градче в Италия, Лучано Фрегонезе, който е избран за пореден мандат през юни, разказва, че от преди десетилетие, когато става кмет за първи път, е качил 50 килограма, поради естеството на работата си.

„Разбира се, че е въпрос на мързел и заседнал начин на живот, но като кмет не мога вече да се занимавам със спортни дейности.“ казва той. „А другият проблем е, че обичам да ям и да пия, така че не е лесно да следвам диета.“

По време на предизборната си кампания, кметът решава да последва съвета на приятел и да включи обещание за борба с теглото в кампанията. Той печели изборите в 10 хилядния град с 67 %, но изпълнението на обещанието се оказва трудно. Поради липса на време обаче, заедно с приятел решават да се разхождат заедно, а защо не и да поканят и други хора. Кметът решава да прекарва част от работното си време в четвъртък в околностите на града, където може да се разхожда около 5 км по хълмист и живописен терен и кани съгражданите си да се присъединят.

На първата разходка се появяват 45 души, след което по 100-200, като някои от тях разговарят с кмета, а други просто се разхождат заедно, като знак на подкрепа.

Ежеседмичното събитие добива популярност и други жители на гарда отварят прозорци и излизат навън, за да поздравят групата, а някои предлагат хапване и известното в района просеко, което е част от причината за проблемите с теглото на кмета, разказва той.

Източник: Euronews

 

Споделете:
Предишна публикация: Две инжекции годишно предпазват от зараза с ХИВ на 100 %

27 юли, 2024

Следваща публикация: Защо Европа става център на протести срещу туризма

27 юли, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини