Започва делото за трафик на хора срещу Андрю Тейт

Започва делото за трафик на хора срещу Андрю Тейт
  • 27 април, 2024
  • Свят

Започва процесът на интернет инфлуенсъра Андрю Тейт и брат му, по обвинения  за трафик на хора. Това стана ясно от съдебно решение на румънския съд, 10 месеца след като братята бяха обвинени за първи път.

Тейт беше обвинен през миналия юни, заедно с брат си Тристан и две жени с румънско гражданство, а обвиненията за са трафик на хора, изнасилване и формиране на криминална група с цел сексуална експлоатация на жени.

Според румънския закон, случаят се гледа предварително от Букурещкия съд, за да се подсигури, че всички приложени документи и доказателства са в съответсвтие със закона. Този процес сега е приключен и започва същинското дело.

„Съдът отбелязва законността на доказателства, управлявани от прокуратурата, както и правилата, по които да протече процеса“.

Това решение може да се обжалва, както се очаква да се случи.

„Решението, издадено от предварителния съд няма законова база и обосновка“ се казва в изявление на защитата.

През март, румънския съд одобри екстрадиция на двамата братя Тейт по обвинения за сексуална агресия през 2012-2015 г., но това ще стане след като процедурите по делото в Румъния приключат.

Братята Тейт са бивши кикбоксьори с двойно британско-американско гражданство, а тяхното дело е първото голямо дело в Румъния с такъв профил.

За трафик на пълнолетни, се предвижда присъда до 10 години затвор, подобна е и за изнасилване.

Братята Тейт са в ареста докато траеше разследването, между декември 2022 г. и април 2023 г. , след което са под домашен арест до август, а след това съдът ги оставя при свободен режим, с контрол от страна на властите и без право да напускат страната.

Според прокурорите братята набират жертвите си като ги съблазняват и ги убеждават, че искат да имат връзка и да се оженят.

След това жертвите са водени в имоти извън Букурещ и чрез физическо насилие и психическо сплашване са експлоатирани сексуално, като са принуждавани да създават порнографско съдържание за социални медии, което генерира печалба.

Андрю Тейт описва себе си като „женомразец“ и събира милиони последователи интернет като прокарва концепцията за „ултра-мъжественост“, която според критиците принизява жените.

Източник: Reuters

Споделете:
Предишна публикация: НАТО: Китай да спре да помага на Русия, ако иска да имаме добри отношения

27 април, 2024

Следваща публикация: Двукратно увеличение на случаите на морбили в света

27 април, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини