Пореден ден на недоволство и протести пред парламента

Пореден ден на недоволство и протести пред парламента
  • 14 юли, 2023
  • България

Днес е третият ден на протестите, организирани от КНСБ, в които взеха участие редица държавни служители. Желанията на демонстрантите е да има добри работни заплати. Протестните действия носят името “За справедливи доходи в Бюджет 2023 и защита на трудовите права на работещите”. Рано тази сутрин служителите окупираха входа на сградата на НС в София, за да заявят твърдо исканията си и позицията си по тази тема.

В стачката взеха участие също служители на НАП, НОИ, агенция “Архиви”, както и много инстутуции в културната сфера. Според протестиращите в настоящия Бюджет 2023 е нужна сумата от 300 млн. лева, за да бъдат удовлетворени желанията им. Един от синдикатите сподели пред журналисти, че са минали две години, откакто са изпращани писма по този въпрос, но към момента все още никой не е обърнал внимание и не е предприел съответните действия.

Синдикатите настояват, че част от поисканата сума в бюджета ще са предназначени за повишение на работното възнаграждение на специалисти, работещи в културните институции и които работят на изключително ниски заплати в момента. По-късно през деня ще се състоят срещи с отделните партии. Протестантите са повече от категорични, че няма да отстъпят, докато не стане факт достойната работна заплата в посочените от тях сфери.

Споделете:

Автор на новината

Предишна публикация: Ивайло Мирчев от ПП-ДБ: Техниката, която ще дадем на Украйна, е от Възродителния процес

14 юли, 2023

Следваща публикация: Олаф Шолц: Германия ще подкрепя Украйна в дългосрочен план

14 юли, 2023

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини