Намериха подхвърлено бебе в Айтос

Намериха подхвърлено бебе в Айтос
  • 26 август, 2022
  • Крими

На улицата в Айтос е намерено новородено момиченце, което е прието в УМБАЛ Бургас. В четвъртък следобед в „Бърза помощ“ получават сигнал, че на една от улиците на града плаче новородено бебе, което е било цялото в прах. Екип на „Бърза помощ“ се отзовава веднага на подадения сигнал и пристига бързо на мястото. Медицинските служители оказват първа помощ на новороденото и го откарват в Родилното отделение на болницата.
Старшата акушерка на отделението сподели, че в цялата си 30-годишна практика подобен случай никога не е имала. Това, което е направило впечатление на медицинския персонал е, че момиченцето е бяло, видимо изглежда добре и е спокойно.
Веднага след приемането му в отделението, бебето е прегледано от неонатолог и настанено в Отделението по неонатология, където са се погрижили за него. По време на прегледа е установено, че то е недоносено – тежи 2200 грама и се е родило в 36-та седмица. Бебето ще остане в отделението засега, докато дойде време да бъде изписано. А медицинските служители силно се надяват през това време майката да бъде открита и да си го вземе.
Подаден е сигнал в полицията и в агенцията за закрила на детето, които би следвало да предприемат мерки за издирването на майката. Момиченцето е кръстено Антония – на доктор Антонио Душепеев, шеф на Родилното отделение на болницата.

Споделете:
Предишна публикация: Последно „сбогом“ със загиналите полицаи

26 август, 2022

Следваща публикация: Как се очаква да продължи войната в Украйна

26 август, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини