Беше заловен известен наркобос

Беше заловен известен наркобос
  • 16 юли, 2022
  • Крими

Беше заловен известния наркобос Рафаел Каро Кинтеро, който е обвинен в организиране на убийството на агент на американското Управление за борба с наркотиците в далечната 1985 година.
Кинтеро е задържан вчера. Той е един от най-издирваните наркобосове. Преди около 10 години е освободен от затвора, но отново започва да се занимава с продажба на наркотици. Съосновател е на един от най-могъщите картели за трафик на наркотици в Латинска Америка през 80-те години – Гуадалахара.
Арестът му е извършен с помощта на специално обучено куче, което го е открило в град Сан Симон при съвместна операция на главната прокуратура и флота. Той се смята за един от десетте най-издирвани бегълци в списъка на ФБР, което е обявило дори награда за залавянето му.
Правителството на САЩ веднага след ареста му заяви, че ще търси екстрадацията му. По време на среща между мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор и американския му колега Джо Байдън беше оказан натиск от страна на САЩ. Няколко дена след това е осъществен и ареста.

Споделете:
Предишна публикация: Канада наложи нови санкции на Русия

16 юли, 2022

Следваща публикация: Днес президентът ще връчи третия мандат на БСП

16 юли, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини