Смут във Великобритания: откраднаха 22 тона скъп чедър

Смут във Великобритания: откраднаха 22 тона скъп чедър
  • 28 октомври, 2024
  • Свят

Крадци са успели да откраднат 22 тона чедър на стойност над 300 хиляди паунда, което е най-голямата кражба на сирене в историята на Великобритания.

Според лондонски експерт по сирене от компанията дистрибутор, измамник, който се представил за прекупвач за голяма френска компания, е успял да избяга с 22 тона сирене чедър на стойност 300 хиляди паунда. Великобританският дистрибутор със закъснение установява, че това е измама и сигнализира властите, но крадецът изчезва безследно, заедно с поне 1000 пити скъпо сирене от три производителя. Това са органично сирене Hafod Welsh, чедър Westcombe и чедър Pitchfork.

„Високата парична стойност на тези сирена вероятно ги прави цел за крадците.“ казват от компанията дистрибутор и потърпевш.

Скотланд Ярд е по следите на крадеца, а и международните власти също са предупредени да се оглеждат за следи. Такива видове сирена отлежават между година и година и половина, така че освен паричната стойност, това е и страшно много работа и усилия, разказва един от производителите и признава, че са съкрушени.

Браншът се свързва с международни продавачи, да се оглеждат за крадените пити, а стойността на загубата остава за дистрибутора, който допуска това да се случи и производителите няма да плащат.

В издирването на откраднатото сирене се включи и Джейми Оливър, легендарният готвач, който призова всичките си над 10 милиона последователи в социалните медии да помогнат да се разкрие обира.

Източник: Euronews

 

Споделете:
Предишна публикация: Bet.bg: Стартира нов казино оператор

28 октомври, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини