Спасиха жена, заклещена в скален процеп 7 часа

Спасиха жена, заклещена в скален процеп 7 часа
  • 23 октомври, 2024
  • Свят

Спасиха жена, която е заклещена надолу с главата в скален процеп на една от канарите в местността Хънтър Вали в Австралия.

Жената се разхожда с приятели в частна собственост на около 120 километра от Сидни. Тя си изпуска телефона в процепа на една от канарите там, опитва да  се да изпълзи да го вземе, след което се подхлъзва надолу с главата и се заклещва. Приятелите ѝ не могат да достигнат до нея и се налага да извикат спасители.

Когато спасителите пристигат, те виждат само стъпалата на жената да стърчат от процепа в скалата, а инцидента предизвиква цялото им познание и тренировки, защото не могат да достигнат с техника до мястото на инцидента.

В следващите часове, полицаи, медици, пожарникари и доброволци работят заедно, за да измислят как да я спасят. Те я съветват да не мърда, за да не потъне по-дълбоко в процепа.

За да могат да достигнат физически до нея, спасителите трябва да преместят 6 големи канари.

„Тя беше толкова спокойна през цялото време.“ Разказва Уатс, един от спасителите. Много бях впечатлен. Аз щях да съм изнервен. Тя дори не се паникьоса.“

Процепът, в който 23-годишната жена, чието име не се споменава, се заклещва, не е право надолу, а е с S-образна форма, така че не могат и да я издърпат веднага, след като достигат до нея и се налагат специални маневри.

Накрая, след 7 часа усилия, жената е извадена. Тя е уморена и замаяна, заради кръвообращението и за известно време не може да стои права, но няма сериозни наранявания. Заведена е в болница, а телефонът ѝ за съжаление си остава в процепа.

Източник: CNN

Споделете:
Предишна публикация: Пица с гарнитура кокаин предлага пицария в Германия

23 октомври, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини