Ще пазаруваме с интелигентни пазарски колички от 2025 година

Ще пазаруваме с интелигентни пазарски колички от 2025 година
  • 2 октомври, 2024
  • Свят

От 2025 г. традиционният модел колички за пазаруване, тези, които могат да се използват чрез размяна на монета, е на път да изчезне. Планира се въвеждането на нов модел, интелигентни колички. Тази новост ще използва технология, за да се опита да помогне на клиента да ускори процеса на покупка.

По този начин, следвайки европейския архетип, приложен в страни като Германия или Швеция, този нов прототип на колички ще има QR код за достъпност. В същото време, с онлайн идентификацията на клиента, той ще има достъп до плащането по електронен път и няма да се налага клиентите да чакат на опашка.
Но това е само още един пример за предстоящия триумф на технологията NFC (Near Field Communication) в живота ни. Както и в други области на работа, този тип помощни средства придобива голямо значение при автоматизацията на ежедневните процеси.

Какво е NFC технология и как се прилага в тази област?

Въпреки, че тази концепция може да звучи като нещо напълно непознато за нас, тя присъства в автоматичната синхронизация между мобилните устройства. Например когато се идентифицираме с идентификационни данни, онлайн или когато плащанията се извършват със смартфон, вместо с кредитна карта. Сега тази система ще бъде внедрена, в супермаркетите, придружавайки клиента по време на покупката му и действайки като касиер, в персонализиран процес.

Възможни неудобства за клиентите

Първите критики относно (не)удобствата, които този нов проект предлага по отношение на различни сектори на обществото са, че тази промяна ще засегне пряко работни места. Ако плащането се извършва от компютър, без да е необходимо някой да го контролира, работната сила ще намалее значително. Това вече доведе до промяна в търговските обекти на почти всички големи испански супермаркети, с внедряването на полуавтоматични касови апарати, които не зависят от човек и действат автономно.

Как ще пазаруват и хората, които нямат финансова възможност да притежават мобилен телефон, подходящ за извършване на въпросната транзакция или по- възрастните хора? Някои хора са на мнение, че тази нова промяна в начина на извършване на покупка може да донесе повече вреди, отколкото ползи. Дали това е така, само времето ще покаже.

 

Източник :La Razon

Споделете:
Предишна публикация: Защо Италия и Швейцария преначертават границaтa си

2 октомври, 2024

Следваща публикация: Южна Корея криминализира гледането на дийпфейк със сексуална тематика

2 октомври, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини