Италия въвежда специални правила в пика на туристическия сезон

Италия въвежда специални правила в пика на туристическия сезон
  • 15 август, 2024
  • Свят

В следващите дни се очаква рекорден брой туристи да пристигнат в най-популярните туристически дестинации на Италия и страната въвежда специални правила.

Според министерство на туризма, над 13 милиона италианци ще пътуват в дните около 15 август, когато страната отбелязва древния празник Ферагосто, който датира още от времето на римския император Август, който цели да даде почивка на работниците, а тогава с празнува и празника на Богородица.

Имайки предвид, че в Италия вече има милиони туристи от чужбина, се увеличава рискът от инциденти, така че на много места се въвеждат строги правила.

Достъпът до много от плажовете ще бъде само с резервация в приложение, за да се избегнат прекалено големи тълпи. Пластмасата, пушенето и в някои случаи дори хавлиите са забранени на пясъка.

Някои плажове в Сардиния, където се отчита рекорден брой туристи, забранят прикрепянето с камъни на плажни чадъри и се предвиждат глоби. Някъде се забранява нощното плуване, къмпингуването на плажовете, паленето на открит огън и разполагането на шезлонги и хавлии през нощта, а „вечерният час“ за спиране на музиката е 5 сутринта.

Другаде правилата са по-строги. В Сараси, Сицилия, музиката спира в 2 сутринта.

В Амалафи, за облекчение на трафика ще се спират автомобили от навлизане в определени зони, като ще се редуват такива с четни или нечетни номера.

Остров Капри ще събира двойна такса за туристи, а в планинските локации се ползват технологични решения за проследяване на броя туристи и маршрутите ще бъдат затваряни, ако има твърде много хора.

Според италианския министър на туризма, няма такова нещо като „свръхтуризъм“, а зависи от управлението и организацията на посетителите и те постигат успехи в това.

Източник: CNN

Споделете:
Предишна публикация: Пивоварна в Берлин помага за опазване на околната среда

15 август, 2024

Следваща публикация: Швеция потвърждава първия случай на mpox извън Африка

15 август, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини