Пивоварна в Берлин помага за опазване на околната среда

Пивоварна в Берлин помага за опазване на околната среда
  • 14 август, 2024
  • Свят

Бирата е една от най-любимите напитки на човечество, а крафт бирата набира популярност навсякъде. Една пивоварна в Берлин е решена да произвежда качествен продукт, включително и традиционни немски бири като постигне максимално устойчиво производство.

Използваната суровина за производството на бира се „връща“ в обръщение, като се извозва до близка ферма, за да стане част от менюто на кравите там, а на покрива са инсталирани соларни панели, които снабдяват с енергия почти целия производствен процес.

„Опитваме се да ползваме значително количество енергия от солари. Не покрива 100 % от пивоварната, но помага да балансираме откъде взимаме останалата енергия.“ разказват от компанията.

Бирата се произвежда от внимателно подбрани суровини, без консерванти и с минимално съдържание на остатъчни химикали, а всяка партида се тества активно и има срок на годност едва 6 месеца.

Компанията изнася в 34 страни и си партнира с други компании, които имат същите цели за опазване на околната среда, а бирата с продава в кенове. Те са по-леки и лесни за транспорт, а материалът може да се рециклира безкрайно, което не е валидно за стъклото и в Германия тази индустрия е добре развита.

Въпреки само трите си години на пазара, продуктът на компанията е разпознаваем, а това е поредният бизнес, който доказва, че успех и печалба може да се постигнат и без околната среда да страда ненужно от това.

Източник: Euronews

Споделете:
Предишна публикация: В кои страни е забранено дъвченето на дъвка и носенето на жълти дрехи

14 август, 2024

Следваща публикация: Италия въвежда специални правила в пика на туристическия сезон

14 август, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини