Над 700 компании искат да се включат в Пакта за ИИ

Над 700 компании искат да се включат в Пакта за ИИ
  • 1 август, 2024
  • Свят

Около 700 компании проявяват интерес към присъединяването към Пакта за ИИ. Това е сделка, свързана с новата регулация на ЕС, Акт за ИИ и цели да подпомогне процеса на сътрудничество между компаниите и ЕС, за да могат те да отговорят на регулацията. От ноември, когато се обяви това споразумение, броят на заинтересуваните към сделката нараства.

Пактът за ИИ е инициатива на Европейската комисия и чрез нея бизнесите ще приемат доброволно някои обвързаности, които ще бъдат в Акта и ще споделят идеи чрез уъркшопи.

Актът за ИИ е първата в света регулационна рамка за ИИ моделите и рисковете, които те представляват и влиза в сила на 1 август. Някои от елементите на Акта ще бъдат прилагани почти веднага след като регулацията стартира, а други, например за ИИ моделите с обща насоченост, ще влязат в сила след година. Задълженията за високорисковите системи ще са валидни след 3 години.

Организациите, които се вълнуват от Пакта за ИИ ще участват в среща през септември, където ще се обсъдят техните действия и ще дадат обратна връзка за регулацията. След това, тези компании доброволно ще приемат различни концепции и ще се обвързват с тях.

Така, Пактът, приет от бизнесите, ще бъде инструмент за насоки към компаниите, за да разберат по-добре отговорността и задълженията си в рамките на Акта за ИИ. Основна цел на Пакта е компаниите да започнат процеса на съгласуване с регулацията, за да може такова да се осъществява по-адекватно и ефективно и в дългосрочен план.

Източник: Euronews

Споделете:
Предишна публикация: Джорджина Родригес може да получава 100 000 евро на месец, ако се раздели с Роналдо

1 август, 2024

Следваща публикация: Турция блокира достъпа до Инстаграм в страната

1 август, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини