За да избегнем измами трябва да деактивираме тази функция в WhatsApp

За да избегнем измами трябва да деактивираме тази функция в WhatsApp
  • 9 юли, 2024
  • Лайфстайл

Това е конфигурация, която е активирана по подразбиране и улеснява навлизането на кибератаки в нашия смартфон.

Често, когато изтегляме приложение, приемаме настройките по подразбиране. Те включват тези, които определят поверителността, местоположението и др. В WhatsApp една от опциите, която е зададена по подразбиране и която често не променяме поради мързел или невежество, е тази, която лесно може да отвори вратата за кибератаки.

Разбира се, в WhatsApp, когато някой ви изпрати изображения или аудио файлове, те се изтеглят автоматично. Това е опция, която е активирана по подразбиране и е същата, която кара нашите телефони да се пълнят с изображения, мемета, аудио и така нататък, насищайки паметта на устройството. Проблемът с аудиозаписите не може да бъде разрешен, тъй като, ако са гласови съобщения, те се изтеглят автоматично.

Можете обаче да промените настройките за файлове и изображения, които са част от автоматичното изтегляне на файлове, по подразбиране. Деактивирането на тази опция предотвратява натрупването на изображения, особено тези, които циркулират в групи и са препращани много пъти, с последствията, които това има за капацитета на устройството. Тази функция предоставя друго предимство, като предотвратява автоматичното изтегляне. Така тя не позволява на хакерите да изпращат файлове и да ги изтеглят без наше знание или разрешение. Въпреки че WhatsApp вече има механизми за защита срещу непознати номера, след като хакерите поемат контрола върху мобилния телефон, те могат да изпращат злонамерени файлове до контакти и тъй като идват от наш контакт, те ще бъдат изтеглени автоматично.

За да избегнете това, от съображения за сигурност, трябва да отидете в Настройки на WhatsApp, Съхранение и данни и да промените автоматичното изтегляне, което може да се направи както на iOS, така и на Android, но само от мобилното устройство, а не от приложението за компютри .

 

Източник :La Razon

Споделете:
Предишна публикация: Юни чупи рекорда за горещина за 13-ти пореден месец

9 юли, 2024

Следваща публикация: Преди срещата на НАТО, Столтенберг обеща силна подкрепа за Украйна

9 юли, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини