Ранно пенсиониране за полицейските служители в Испания

Ранно пенсиониране за полицейските служители в Испания
  • 6 юни, 2024
  • Свят

Горната камара на испанското правителство ще одобри законопроект на Народната партия, чиято цел е да включи членовете на Националния полицейски корпус и Гражданската гвардия в списъка с рискови професии. Това е добра новина за всички, работещи е тази сфера.

През март 2018 г., беше подписано така нареченото „споразумение за изравняване на заплатите“, така че националната полиция и гражданската гвардия да печелят колкото останалите държавни полицейски сили.

В този смисъл, докато регионален агент се пенсионира рано, на 59 години без никаква загуба на покупателна способност, същото не се случва със служител на Националната полиция. В този случай има намаление на възнаграждението, което служителите получават при ранното си, доброволно пенсиониране.

Един полицай може да печели до 500 евро повече на месец от служител на националната полиция или гражданска гвардия. Разлика, която нараства до 900 евро на месец след пенсионна възраст.

В защита на предложението сенаторът от ПП Висенте Тирадо посочи, че неговата група се застъпва за изменение на Кралски законодателен указ 8/2015 от 30 октомври, който одобрява консолидирания текст на Общия закон за социално осигуряване, с цел включване на членове на Служителите от Националната полиция, Гражданската гвардия и митническото наблюдение „в рамките на групите, които се ползват с коефициент, намаляващ възрастта за пенсиониране, поради опасния характер на работата им“.

Упражняването на рискова професия пряко засяга пенсионирането. Възраст за ранно пенсиониране е 59 години. Професионалистите, групирани в т. нар. рискови професии, имат възможност да поискат „ранно пенсиониране“, като получат 100% от обезщетението.

Министерството на труда отговаря за изготвянето на този списък, който включва железопътни работници, художници, миньори, летателен персонал, борец с бикове, пожарникари, както и членове на регионалните и местните полицейски сили.

Ето защо е толкова важно служителите на националната полиция и цивилната гвардия да бъдат включени в списъка на служителите упражняващи рискови професии.

 

Източник: La Razon

 

Споделете:
Предишна публикация: Градово зърно колкото ананас ще се бори за нов рекорд

6 юни, 2024

Следваща публикация: Старт-ъп произвежда коса от банани

6 юни, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини