5-те най- добри места за сърф в света

5-те най- добри места за сърф в света
  • 6 май, 2024
  • Спорт

Пясък, слънце и вода, какво повече му трябва на човек, за да бъде щастлив? Който и сърфист да попитате, ще ви каже, че сърфирането води до пристрастяване и започнете ли веднъж, няма да можете да спрете. По света има много места с уникални условия, за сърф. А къде са най- добрите вълни, за сърф турове, ще разберем сега.

Popoyo, Америка

С над 300 дни офшорни ветрове Popoyo е мечта за сърфистите. В резултат на това често се смята за една от най-добрите дестинации и дом на разнообразни турнири за  сърф  и състезания. Подобно на по-голямата част от Централна Америка, Попойо има сух и влажен климат.

Основният пробив в Popoyo е A-образна рамка, която се счупва върху скален рафт. Предлагайки добри опции за обикновени и шантави колонтитули, с случайна тръба. Външният риф Popoyo е на пет минути гребане от основната пауза и е куха лява плоча, подходяща за опитни сърфисти.
Beginner Bay, в южния край на плажа, предлага вълни, подходящи за начинаещи и средно напреднали сърфисти.

Носара, Гуанакасте

Носара е село, разположено на северното тихоокеанско крайбрежие на полуостров Никоя в Гуанакасте. Условия за сърф има през цялата година, както за професионалисти, така и за начинаещи. Технически Носара е на няколко километра навътре, така че когато туристите го посещават, те обикновено се отправят на север, за уроци по сърф, в залива Тамариндо.

Playa Guiones и Playa Garza Playa Guiones е 7-километрова плажна ивица с няколко различни сърф спота, разположени по крайбрежието. Вълните се разбиват в двете посоки и действат на всички приливи и отливи, което го прави забавно място по всяко време на деня. Основният спот предлага вълни, подходящи за начинаещи и опитни сърфисти, а в района има много сърф училища, ако искате да научите спорта или да подобрите уменията си.

Улувату, полуостров Букит, Бали

Улувату е една от онези дестинации, които са мечта за сърфистите. Разположен на югозападния край на полуостров Букит. Освен със сърф, мястото е световно извстно и с хиндуисткия храм от 11 век Улувату. Това е едно от най-натоварените места за сърф в цял Бали и е най-подходящ за опитни сърфисти. Целогодишно условията за сърф са чудесни. Вълните са ефективни, по време на отлив и по-бавни, по-меки, по време на прилив.

Uluwatu всъщност е широк риф, който е дом на пет различни върха: Temples, The Bombie, The Peak, Outside Corner и Racetracks. Храмовете са най-южните и изискват най-дългото гребло. Bombie е най-изложеното място и предлага някои от най-големите вълни, в цял Индо. Върхът се намира точно пред стълбите и е най-последователният, предлагащ множество точки за излитане и бързи, кратки участъци. Outside Corner предлага големи, отворени лица, само за най-опитните сърфисти, което го прави страхотно зрелище за плажуващите. И накрая, Racetracks преминава през плитък риф и има дълги, забавни участъци и от време на време бъчви. Въпреки че Бали има места, подходящи за начинаещи, Улувату е по- подходящ за опитни сърфисти.

Cloudbreak, Фиджи

Тихият океан е известен с най-големите вълни в света, но Cloudbreak го извежда на друго ниво. Разположен южно от остров Намоту във Фиджи, Cloudbreak е известен с това, че предлага едни от най-предизвикателните вълни в света. Мястото се разбива над остър, плитък риф и предлага бързи вълни. С напредването на вълната тя има тенденция да се ускорява, представяйки по-плитки, по-критични участъци. Този спот привлича професионалисти от целия свят.

Jeffreys Bay, Южна Африка

Jeffreys Bay се смята за меката за сърфиране в Южна Африка и дом на един от най-добрите десни паузи на планетата. Разположен на западния край на южноафриканската провинция Източен Кейп, е дом и на някои от най-добрите кайтсърфинг места в света. Jeffreys Bay е разположен в залив с форма на полумесец. Водата е доста студена и има много акули, които ще плуват около вас.

Споделете:
Предишна публикация: Франция подготвя киберохрана за Олимпиадата

6 май, 2024

Следваща публикация: Европейски депутати изкарват повече пари като работят за бизнеси

6 май, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини