Най-възрастният жив мъж на света е на 111 години

Най-възрастният жив мъж на света е на 111 години
  • 7 април, 2024
  • Свят

Джон Алфред Тинисууд от Англия е новият носител на рекорда „Най-възрастен жив мъж“. Той е на 111 години и 224 дни, когато получава титлата.

Световните рекордни Гинес“ обяви това два дни след смъртта на предишния носител на тази титла, който почина на 114 години.

„Или живееш дълго, или не, но не можеш да направиш нищо за това.“ казва Тинисууд по време на интервю, след като му е присъдена титлата.

Той не пуши цигари, пие рядко и няма специфични хранителни навици, а дълголетието си отдава на „просто късмет“. Въпреки това, Джон смята, че умереността в живота помага за дълголетието или поне за това да не страдаме твърде много.

„Ако пиеш прекалено много или ядеш прекалено много, или вървиш прекалено много; ако вършиш прекалено много от каквото и да е, най-вероятно ще страдаш все някога.“

Джон е роден на 26 август 1912 г., годината в която потъва „Титаник“. Преживял е две войни и две пандемии, а сега живее в дом за настаняване на възрастни, като е сред любимците на персонала. Джон държи рекорда и за най-възрастния ветеран от ВСВ.

Най-възрастната жена засега е 117-годинат Мария Браняс Морера от Испания.

Източник: BBC

Споделете:
Предишна публикация: Кристияния иска да се освободи от незаконния пазар на хашиш

7 април, 2024

Следваща публикация: Атаки по Запорожие, рискът от ядрени инциденти се увеличава

7 април, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини