Бедствено положение в Хасковска област

Бедствено положение в Хасковска област
  • 27 юли, 2023
  • България

Обявеното бедствено положение в Хасковска област остава. Припомняме, че то беше обявено поради възникналите пожари. Към момента все още има три пожара, които не са били локализирани – в с. Дъбовец и Малки Воден, Сусам и около с. Татарево, където пламъците са се разраснали.

В община Стамболийски е получена специална техника за справяне с пожарите. Планирано е в борбата да вземат участие военните. Военнослужещи са се отзовали на сигнал за помощ в Хасково, подаден от областния управител на града. Междувременно тридесет военни са започнали издирването на изчезнал човек край с. Клокотница.

Засега най-масивният пожар в областта остава този около с. Дъбовец, където са изгорели над 4000 декара, като половината от тази площ е гориста местност. На посочените терени се използва техника, изпълняваща просеки. Очаква се и допълнителна техника, с помощта на която да бъде обработен и другият пожар, локализиран в Малки Воден. Не се съобщава за налична опасност за местните жители, тъй като пожарът е установен само в гората.

Категорично се забранява паленето на огън на открито, както и обработването на пасища в тези райони, за да бъде предотвратено повторното разпалване на пожари.

Споделете:

Автор на новината

Предишна публикация: Лек автомобил пропадна в дупка в столичен квартал

27 юли, 2023

Следваща публикация: Властите в Скопие арестуваха 19 фенове на ФК “Левски”

27 юли, 2023

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини