Очаква се температурите в Гърция да достигнат до 45 градуса

Очаква се температурите в Гърция да достигнат до 45 градуса
  • 22 юли, 2023
  • Свят

Синоптиците в Гърция очакват поредни температурни рекорди в страната, които да достигнат до 45 градуса. Властите апелират хроата да останат по домовете си и да излизат само при нужда. Туристически атракции и забележителности затварят врати. Прогнозира се, че в централната част на Европа времето ще бъде лошо.

Месец юли вероятно може да се счита и за най-горещият за гърците от петдесет години насам. На много места термометрите ще скочат до 44 градуса, като утре се очаква в централната част на Гърция да е още по-горещо. Екстремното време не попречи на най-ентусиазираните туристи да посещават различни забележителности, като например Акропола. Голяма част от туристите са дошли просто на почивка, но впоследствие са решили да разгледат интересни обекти.

Времето пречи на пожарникарите да се борят с пожарите, а към момента рисковете от развиването на нови огнища все още е високо. Френските и италианските власти изпратиха самолети и екипи от пожарникари, които взеха участие в гасенето на пожарите. Турция също се включи в тази акция, предоставяйки специална техника.

От друга страна в момента Хърватия е обект на лоши метереологични условия, след като през последните часове силни бури причиниха смъртта на общо петима души. На много места възникнаха и наводнения.

Споделете:

Автор на новината

Предишна публикация: Двама души загинаха при тежък пътен инцидент на пътя Плевен – Ловеч

22 юли, 2023

Следваща публикация: Възрастно украинско семейство беше нападнато в дома си в Равда

22 юли, 2023

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини