Двама души загинаха при тежък пътен инцидент на пътя Плевен – Ловеч

Двама души загинаха при тежък пътен инцидент на пътя Плевен – Ловеч
  • 21 юли, 2023
  • България

Двама души загинаха при тежък пътен инцидент на главния път Плевен – Ловеч. Произшествието се е случило снощи около 20:00 ч., съобщиха от МВР в града. По време на огледа на място е констатирано, че шофьор на лека кола без свидетелство за управление е влязъл в насрещното движение, след което е ударил с предната част на автомобила си мотоциклет, който се е движил в посока Ловеч.

Вследствие на силния удар автомобилът напуска платното за движение от ляво и се блъска в дърво край пътя. На място е починал водача на мотора, който е на 44 години. Един пътник в лекия автомобил е бил ранен, след което е откаран до спешното отделение в град Плевен с наранявания в областта на черепа и на гърдите. Състоянието му е било тежко, като по-рано днес и той е починал.

Водачът на автомобила е получил травми, но няма опасност за живота му. Той е арестуван за 24 часа. Взети са му кръвни тестове. Прокуратурата е уведомена за катастрофата. В ход е досъдебно производство по този случай. По актуална статистика на полицията в Плевен, от началото на годината до сега са възникнали общо 667 пътни инциденти, като при тях са изгубили живота си 12 души и 150 са пострадали. Като причина за честите катастрофи е посочена превишената скорост и маневри, които са предприети неправилно.

Споделете:

Автор на новината

Предишна публикация: Стартират масови проверки в заведенията за хранене у нас

21 юли, 2023

Следваща публикация: Очаква се температурите в Гърция да достигнат до 45 градуса

21 юли, 2023

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини