Как се очаква да продължи войната в Украйна

Как се очаква да продължи войната в Украйна
  • 26 август, 2022
  • Свят

Вече измина половин година, откакто започна войната в Украйна. Какво да очакваме в следващото шестмесечие, опита да прогнозира Дан Сабаг – военен експерт.
Според него най-вероятно войната ще има продължителност една година, но към момента интензивността ѝ е намаляла. Все още Русия и Украйна не са готови да спрат да воюват. Русия иска да причини болка от една страна на своя противник, а от друга – на целия Запад. Украйна пък иска да си възвърне окупираните територии. От Кремъл вярват, че зимата ще е на тяхна страна.
От Украйна признават, че биха искали да си върнат Херсон, но нямат достатъчно възможности да изтласкат противника обратно. Настъпи промяна в стратегията на Киев – започнаха да нанасят ракетни удари с далечен обсег на действие и предприеха дръзки набези срещу руските бази зад фронтовата линия.
Русия иска да пробие напред, но за момента ще насочи вниманието си към задържане и анексиране на придобитите територии в Украйна. Активно се говори за провеждане на референдуми за анексиране, а с наближаването на студеното време тя ще съсредоточи усилията си да укрепи това, което има.
Със сигурност зимата ще доведе до нова бежанска криза, а студеното време ще даде шансове на този, който успее да се подготви по-добре. Липсата на отопление в жилищните блокове в някои части на Украйна е обезпокоително за страната, а това най-вероятно ще доведе до нова миграционна вълна. Руснаците виждат възможността в зимата, тъй като тогава смятат да увеличат натиска.
Дали Украйна да спечели или просто да успее да удържи положението – това тежко решение стои пред Запада. Но досега Украйна не е разчитала кой знае на каква военна помощ от Запада – не са доставени достатъчно оръжия и артилерия, които да помогнат на Киев да отблъсне нашественика.

Споделете:
Предишна публикация: Намериха подхвърлено бебе в Айтос

26 август, 2022

Следваща публикация: Убийство на общински съветник във Велинград

26 август, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
1 Коментар
Най-старите
Най-нови Най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Ewiak Ryszard
Ewiak Ryszard
2 години

Накъде отиваме сега? В Книгата на пророк Даниил четем: “И [северният цар = Русия от втората половина на ХIХ век (Даниил 11:27)] ще се върне в своята земя с голямо богатство [1945] и ще насочи сърцето си срещу светия договор [враждебност към християните]. И ще действа [висока активност на международната сцена] и ще се върне в своята земя [1991-1993. Разпадането на Съветския съюз и Варшавския договор. Руски войски се завърнаха в страната си]. В определеното време ще се върне [Русия отново ще има военни бази в чужбина. Това означава също военни действия и велика криза. Ще се срине не само еврозоната, но и ЕС и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат към военен съюз с Русия]. И ще влезе на юг [поради етнически конфликт (Матей 24:7)], но няма да бъде като преди и като след това [тези военни действия няма да доведат до ядрена война. Тази война ще започне едва след завръщането на северния цар].” (11:28,29) И едва тогава ще се стигне до намеса на САЩ и световна ядрена война. (Даниил 11:30) Това ще бъде взаимно клане с помощта на могъщ меч. (Откровение 6:4) Исус обяснява: “Неща страшни [φοβητρα] както [τε] и [και] извънредни (свързани с необичайни явления) [σημεια] от [απ] небето [ουρανου] мощни [μεγαλα] ще има [εσται].” (Лука 21:11) Някои древни ръкописи съдържат думите “и студове” (днес я наричаме “ядрена зима”) [και χειμωνες], а в Марк 13:8 “и безпорядъци” (хаос) [και ταραχαι]. Също така ще има значителни тресения по дължината и ширината на регионите (в резултат на взрива от ядрени оръжия), недостиг на храна и епидемии. Това няма да бъде Армагедон. Но всичко това ще бъде “начало на родилни болки”. (Матей 24:8)

Последни новини