Санторини – островът с най-красивите залези

Санторини – островът с най-красивите залези
  • 17 август, 2022
  • Свят

Санторини удивява туристите със своите красоти. Една от най-посещаваните дестинации в Гърция се смята за бижуто на Цикладските острови. Осеян с прекрасни местенца, той обещава на туристите страхотни преживявания.
Населен с около 15 000 жители, това е един от островите, който се издържа почти изцяло от туризъм. Уникални хотели и хотелчета удивяват своите гости с чистотата, която цари в тях. Те са успели да съчетаят перфектно битовия гръцки стил и модерния лукс. Освен приятна почивка, островът предлага и приятно прекарване на времето на всички свои туристи – осеян е със скали, таверни, дискотеки, уникално красиви и чисти плажове, а всичко това е заобиколено с кристално чиста вода.
Ако таверните и кафенетата не са вашата страст, Санторини има толкова много забележителности, които си заслужава да се видят.
Морският фар Акротири – мястото, където можете да се насладите на прекрасните залези, с които островът е известен.
Пътеката „Фира“ – едно приятно място за разходка. Ако сте решили обаче да превърнете разходката си във вълнуващо преживяване, можете да стигнете до върха на магаре.
Amoudi Bay – романтичен залив, на който влюбените могат да се усамотят на обяд или вечеря, наслаждавайки се на красотата на гръцката природа. Смята се, че някъде във вътрешността му е имало съкровище, което носи името Санторини.
Скалата Скарос – едно историческо място, което ще ви върне назад в миналото и ще можете да си представите как от крепостта, която се намира на върха на скалата се е наблюдавала цялата околност. Това е крепост, която никога не е завладявана заради голямата височина и трудния достъп откъм морето.
Луксозни курорти – едва ли някъде в света ще намерите лукс и природна красота, събрани на едно място. Невероятните гледки, които се откриват от разположените по високите части на острова хотели, изумяват туристите. Идеално място за младоженци, които са решили да запомнят завинаги своя меден месец.
Периса Бийч – огромният плаж с черен пясък привлича все повече и повече туристи.
Ойя – едно място, подходящо за вечерна разходка. Градът с белите сгради е едно от най-предпочитаните места от туристите.
Залезите на Санторини – старата част на града може да ви предложи още по-уникални залези от тези на фара. Тук, на тази красота, със сигурност ще останете без дъх. А онова, което ще видите, ще остане завинаги в съзнанието ви.

Споделете:
Предишна публикация: На какви коалиции са склонни от ГЕРБ след изборите

17 август, 2022

Следваща публикация: Как да се погрижите за зъбите си в домашни условия

17 август, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини