Най-предпочитаните женски спортове

Най-предпочитаните женски спортове
  • 13 август, 2022
  • Спорт

Отдавна отмина времето, когато жените бяха единствено домакини – перяха, чистеха, готвеха и се посвещаваха на децата си. Сега вече, успоредно с всичко това, всяка уважаваща себе си жена, намира време да гради кариера и да преследва собствените си интереси. А за някои от дамите интересите са насочени към спорта.
Кои са онези спортове, които могат да накарат дамите да ги практикуват с удоволствие
Пилатес
Това е женски спорт, който набира голяма популярност заради факта, че е подходящ за хора с различни физически умения – от професионални танцьори до хора без никаква физическа подготовка. По време на тренировките се набляга на проблемните женски области – корем, ханш и таз. Всички упражнения са разработени с цел да оформят точно тези части от женското тяло. Набляга се на издръжливостта и гъвкавостта, а при проява на упоритост резултати винаги има.
Йога
В този женски спорт са комбинирани различни упражнения за изтягане, издръжливост и релакс. По време на тренировките е важно дишането да е равномерно и съзнанието напълно изчистено от негативните мисли. Когато за първи път се захванете с това, знайте, че всяко начало е трудно – изисква се повече концентрация и издръжливост, но с течение на времето йогата се превръща в едно прекрасно прекарване на времето.
Зумба
Женски спорт, който е съчетал в себе си упражнения и танци под с съпровода на приятна латино музика. Постига се интензивно и равномерно натоварване на цялото тяло и редовното практикуване на зумба води до изгарянето на доста калории. Препоръчително е спортът да бъде комбиниран с подходящ хранителен режим, който да ускори процеса на изгарянето на калории.
Спининг
Това е групово аеробно занимание, което се характеризира с голямо натоварване и е подходящо за хора с висока издръжливост или за спортисти. Тренировките се осъществяват на специален велоергометър, като по време на тренировката се променя темпото, за да се постигне издръжливост. Спинингът, придружен с приятна музика, повишава настроението и мотивацията на спортуващите.
Тае бо
Женски спорт с висока интензивност, който е съчетал едновременно бойни изкуства и аеробика. Под ритъма на подходяща музика, се изпълняват упражнения тип ритници за долната част на тялото, съчетани с юмручни удари за стягане на мускулите на горната част.
Канго джъмпс
И това като че ли се очертава като най-предпочитаният и модерен женски спорт. Практикува се със специални обувки, които наподобяват ролери, но вместо с колелца са оборудвани с пружини, които улесняват подскоците по време на тренировка. Упражненията са предназначени за стягане на цялото тяло и наподобяват аеробика. Изпълнението им под съпровода на приятна музика ги правят едно наистина разтоварващо за дамите занимание.

Споделете:
Предишна публикация: Ръководството на БСП във Видин подаде оставка

13 август, 2022

Следваща публикация: Поредната тежка катастрофа отне човешки живот

13 август, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини