Ръководството на БСП във Видин подаде оставка

Ръководството на БСП във Видин подаде оставка
  • 12 август, 2022
  • България

От БТА съобщиха, че девет от членовете на БСП във Видин са подали оставка и това оставя организацията без ръководство. Своите мотиви и решението за оставка те са обявили по време на пресконференцията на партията, на която участие са взели Димитър Велков, председател на Областния съвет на БСП и Борислав Василев, заместник председател на Общинската структура на БСП.
По време на пресконференцията Димитър Велков представи пред журналистите каква е позицията на напусналите членове. Те са декларирали, че напускат партията по собствено желание и прекратяват членството си в БСП. Като основна причина са посочили разминаването между целите на БСП и реално провежданата от партията политика на национално ниво.
Напусналите смятат, че политиката, водена на национално ниво е допринесла БСП да се превърне от „масова партия, която обединява съмишленици, в лидерска партия, подчинена на удовлетворяване на личните цели и амбиции на тесен кръг хора“.
В края на декларацията напусналите членове заявяват, че в лицето на Нинова и групата ѝ те не виждат политически морал и посока за осъществяване на идеите на БСП. Отново според тях, БСП се е превърнала в лидерска партия.
Решението за напускане на партията е било особено тежко за всичките девет членове, това добави пред журналистите Борислав Василев.

Споделете:
Предишна публикация: Стартират проверки за продажбата на райски газ

12 август, 2022

Следваща публикация: Най-предпочитаните женски спортове

12 август, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини