14 български дипломати ще бъдат изгонени от Русия

14 български дипломати ще бъдат изгонени от Русия
  • 5 август, 2022
  • Свят

Като ответна мярка Москва решиха да изгонят 14 български дипломати, споделиха от Министерството на външите работи в Русия.
От Руския съюз мислят, че изгонването на руските дипломати от нашата страна е нанесло вреда върху отношенията между двете държави, а нелюбезната постъпка на София спрямо Русия няма нищо общо с националните интереси на страната и нейния народ, това споделиха от ТАСС.
Премиерът в оставка Кирил Петков сподели на 28 юни, че България ще изгони 70-те руски дипломати и служители на посолството на Руския съюз.
До изгонването на руските дипломати се стигна, когато Петков сподели, че притежава доклади от ДАНС за дейности в разрез на дипломатическия им статут, а такава информация липсва в прокуратурата. Освен това премиерът поиска намаляване на броя хора в руското посолство, защото в Москва работят само 12 българи.
Не закъсня и нотата от Руския съюз до България до оттегли това изгонване на дипломатите, но така и не получиха положителен отговор. Освен това Елеонора Митрофанова изпрати искане от руското министерство за затваряне на руското полоство в София и обратно – българското в Москва.

Споделете:
Предишна публикация: Какво да правим през сводобното си време

5 август, 2022

Следваща публикация: По-здрава коса през лятото – как да го постигнем?

5 август, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини