В столицата от утре се въвеждат нови ковид мерки

В столицата от утре се въвеждат нови ковид мерки
  • 3 август, 2022
  • България

Заради ръста на заболелите от коронавирус в София, от утре в столицата ще бъдат въведени нови мерки. Съгласно заповед на РЗИ от 4 август се връщат маските на закрито.
Заповедта се отнася за всички места, които са предназначени за обществено ползване – лечебни заведения, аптеки, специализирани институции за предоставяне на социални услуги, търговски обекти, административни учреждения, обществен транспорт. На всички тези места гражданите са задължени да носят предпазни маски.
В етап 2 на епидемията са попаднали София-град, областите Силистра и Варна. Съгласно Националния оперативен план за областите, които попадат в етап 2 се предвижда:
• носене на предпазни маски в обекти, където рискът от заразяване е голям;
• спазване на дистанция;
• непрекъсната хигиена и дезинфекция на ръцете и повърхностите;
• при възможност, работа от разстояние.
Като част от задължителните мерки, попадащи в този етап, са недопускането на повече от един човек на площ от осем кв.м. в търговските обекти и ограничаване на свижданията в лечебните заведения. Свиждания се допускат само за пациенти, които имат престой над 5 дни в болничното заведение, но по преценка на лекуващия лекар. Сведени са до минимум и извънучилищните мероприятия и събирания на децата и младежите.
Приемането на децата сутрин в детските заведения се филтрира, като не се допуска в яслата или градината да бъдат оставени такива със симптоми на COVID-19 или други заразни болести.

Споделете:
Предишна публикация: Очаква ли се да завали и къде

3 август, 2022

Следваща публикация: Как да преодолеете загубата на приятел

3 август, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини