Пътуваме до Турция само с лична карта

Пътуваме до Турция само с лична карта
  • 28 юли, 2022
  • Свят

Според указ на турския президент българите ще могат да посещават Турция само с лична карта, това стана ясно вчера. Става дума за туристически посещения на страната до 90 дни в рамките на всеки 180 дни.
Във времето, когато Турция започна преговори с ЕС заради своята кандидатура, беше премахната едностранно визата за българските граждани. А премахването на международните паспорти е още по-голямо улеснение за българските граждани. Разрешено е влизане и пребиваване в страната само с лична карта, както е в Европа.
Друго улеснение за българите, предоставено от Турция, е свързано с ковид-тестовете – за да се спести двойното тестване, те ще бъдат правени само на турска територия. Все още няма друга държава с тези привилегии, както е България.
Посланичката на Турция у нас заяви, че България е важен съсед за нейната родина и между двете държави има много въпроси, по които трябва да се работи съвместно.
Заради сравнително ниските цени там, Турция се превърна посещавана от българите и по тази причина – всеки уикенд множество българи се отправят към Одрин на пазар.
Не само пазарът, но и развитието на туризма малко по малко доведе до облекченията. От Турция премахнаха едностранно визите и за някои арабски туристи, като те веднага се насочиха към турското Черноморие.
От друга страна пък визите се оказват за турските граждани, които желаят да посетят нашата страна. Те харесват страната ни, но това е основна спънка за техните посещения. Поради тази причина от Асоциацията за хотелиери и ресторантьори в България призоваха да се премахнат визите на турските туристи, за да може да бъдат привлечени повече туристи в страната ни.

Споделете:
Предишна публикация: Колко „струват“ пенсионерите на държавата

28 юли, 2022

Следваща публикация: Очаква ли се да завали и къде

28 юли, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини