Одрин в червената зона – ще доведе ли до спад в търговията

Одрин в червената зона – ще доведе ли до спад в търговията
  • 25 юли, 2022
  • Свят

През последните седмици разпространението на COVID – 19 в турския град Одрин сериозно нарасна. Според данните на турското здравно министерство, само за последната седмица там са регистрирани 226 532 нови случая на вируса. С настъпването на лятото, това е довело до успокоение при хората и те са започнали обикновените масови събирания, при които не се спазват епидемиологичните мерки. А това от своя страна е причина толкова бързо да се увеличи заболеваемостта, смятат одринските здравни власти.
Този „бум“ на заразени ще окаже ли влияние на одринските търговци? Това е въпросът, който вълнува всеки от тях. Всички знаем, че търговията в Одрин разчита основно на българи, които през почивните дни отскачат, за да пазаруват там на много по-ниски цени, отколкото са тези в България.
По време на локдауна, търговията там буквално е спряла, това споделят одринските търговци и се опасяват, че сега отново ги очаква същото. Самите те настояват за затягане на мерките, за да се ограничи разпространението на вируса – задължително носене на маски, спазване на дистанция и ваксиниране.

Споделете:
Предишна публикация: МВР в акция – 11 дрогирани и 40 пияни шофьори

25 юли, 2022

Следваща публикация: 10-те най-добри спорта през лятото

25 юли, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини