За какво служи дермокозметиката

За какво служи дермокозметиката
  • 25 юли, 2022
  • Лайфстайл

Има хора, които са с по-чувствителна кожа и се налага да използват специални козметични продукти. Използването на нормалната козметика при тях, независимо колко скъпа и качествена е тя, може да доведе до неприятни зачервявания. За да полагат грижи за своята кожа, те прибягват до използването на дермокозметика.
Дермокозметиката е козметика, която специално е разработена за хора, чиято кожа е предразположена към раздразнения. В нейния състав не присъстват вещества, които могат да предизвикат кожни раздразнения като аромати и етерични масла. В разработването на състава ѝ винаги участват висококвалифицирани специалисти, които знаят кои съставки биха подразнили нежната кожа. Дермокозметичните продукти имат подхранващи свойства, а тяхната деликатност ги прави подходящи за употреба при бебета и деца.
Обикновено козметиката от такъв висок клас съдържа внимателно подбрани съставки, които от една страна да действат ефективно, а от друга – да не предизвикват алергии. Козметичните продукти са подходящи за:
• проблемна кожа;
• забавяне на стареенето;
• интензивно подхранване и възстановяване.
Разликата между обикновената и дермокозметиката се свежда до това, че втората е предназначена за специални грижи – подхранване, почистване или успокояване на проблемна кожа. Докато обикновената козметика основно е насочена към поддържане на красотата. Ако за вас е важно да имате здрава и хидратирана кожа, най-добре е да замените продуктите, които употребявате ежедневно със специализираните козметични продукти. Така ще си осигурите не само здраве, но и перфектен външен вид на лицето, тялото и косата си.

Споделете:
Предишна публикация: Пиенето на прекалено много вода също е вредно

25 юли, 2022

Следваща публикация: Изборът на море или планина говори много за вашия характер

25 юли, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини