БСП започва преговори за правителство

БСП започва преговори за правителство
  • 18 юли, 2022
  • България

На състоялата се днес от 17 часа среща между президента и представителите на БСП Георги Свиленски и Корнелия Нинова, Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на левицата. Решението си за връчване на мандата на БСП държавният глава обоснова с думите си, че това е партията, която е показала, че може да търси консенсуса.
Ценностите, които за БСП са водещи са справедливост, солидарност и свобода. Те трябва да бъдат водещи за всички български политици, добави още той.
Георги Свиленски, председател на парламентарната група на БСП обеща, че ще бъде направено всичко, което е по силите им, за да може скоро България да има работещо правителство, което да започне да се справя с кризите.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че още от утре ще започнат преговорите им с евентуални бъдещи коалиционни партньори, като отново БСП ще заложи на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“. Категорична е, че с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ няма да бъдат водени преговори.
За да се върне спокойствието на хората, от БСП увериха, че ще направят всичко възможно за съставянето на редовен кабинет. Според Нинова в преговорите най-трудно ще бъде възвръщането на добрите отношения между ПП и ИТН.
БСП ще имат седем дни, за да определят премиер, а след това още седем, за да предложат и министри. От партията заявиха, че според тях премиерът трябва да бъде от най-голямата парламентарно представена група – „Продължаваме промяната“.

Споделете:
Предишна публикация: Колко ще плащаме за почивка през август по Черноморието

18 юли, 2022

Следваща публикация: Велики Преслав

18 юли, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини