България първа по индустриално производство в ЕС

България първа по индустриално производство в ЕС
  • 14 юли, 2022
  • Бизнес

България първа по индустриално производство в ЕС
Това сочат данните на агенция „Евростат“. Според тях България за първи път е на първо място в ЕС по ръст на индустриалното производство. Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова оповести рекордната цифра от 20,02% и добави още, че за да продължи по този начин, страната ни се нуждае от политическа стабилност и икономическа предвидимост.
Четири са причините, които доведоха до тази добра новина от 15 години насам – спиране на рекета върху бизнеса, ограничаване на кражбите и течовете, подкрепа от страна на правителството за фирмите, усилията от страна на бизнеса, това добави още Нинова.
Вицепремиерът представи данните на Евростат, където се вижда първенството на България по индустриално производство в ЕС. Според нея това ще доведе до повече работни места, по-високи заплати, повече средства за детските градини и пенсионерите.
Според нея тези резултати сочат причината за падането на правителството не лошите икономически показатели са довели до това, а лошите икономически интереси.

Споделете:
Предишна публикация: Инцидент на пътя взе поредната жертва

14 юли, 2022

Следваща публикация: Стряскащата инфлация продължава и през лятото

14 юли, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини