Ще има ли промени в цените на горивата след изравняването на долара и еврото

Ще има ли промени в цените на горивата след изравняването на долара и еврото
  • 13 юли, 2022
  • Бизнес

Тъй като повечето договори, които засягат енергийните източници са в долари, поскъпването на американската валута спрямо еврото неминуемо ще окаже влияние върху техните цени. Това каза по време на разговор депутатът от „БСП за България“ Румен Гечев. Като положителна последица от това изравняване на двете валути може да се посочи поевтиняването на европейския износ, но пък вносът на всичко става по-скъп, добави още Гечев.
Най-притеснителното от това изравняване според него е поскъпването на енергоизточниците. Заради сключените в долари договори, ние ще плащаме по-скъпо, когато извършваме сделки в евро. А това означава по-скъп природен газ и петрол, допълни депутатът.
Според него най-тревожното за момента е, че страната ни няма продължение на договорите с „Газпром“ по политически причини. Той упреква правителството, че нямаме нито един сключен договор с други доставчици и изтъкна, че точно в този момент е важно България да има кабинет, който да сключи дългосрочни договори с потенциални доставчици на природен газ.

Споделете:
Предишна публикация: Пияната шофьорка от Плевен е стара познайница на полицията

13 юли, 2022

Следваща публикация: Нови мерки срещу COVID 19 до края на седмицата

13 юли, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини