Обстрел над Харков – има ранени и загинали

Обстрел над Харков – има ранени и загинали
  • 11 юли, 2022
  • Свят

31 души бяха ранени, а трима убити при руски нападения над североизточния украински град Харков, оповести областния управител Олег Синегубов, съобщиха от БТА.
Кметът на града, който е вторият по големина в държавата, написа в Телеграм, че при стрелбата е сразена цивилна инфраструктура, влючително и няколко търговски обекта и севриз за гуми. Областният управител пък сподели, че това не са места от военно значение и между всичките хора, които са били заведени в болници има и деца на 4 и на 16 годишна възраст.
„Някои снаряди улучиха частни домове. Бяха унищожени също така гаражи и автомобили. Избухнаха и няколко пожара” – това сподели областният управител още. Войските, които са навлезли в държавата на 24-ти февруари, отрекоха обвиненията, че силите им атакуват цивилни места – това споделят от Ройтерс. Градът се намира в близост до границата с Русия и още в самото начало на войната е бил обект на масирани бомбардировки, след което там е настъпил доста спокоен период. Напоследък обаче, Харков отново е подложен на стребли.

Споделете:
Предишна публикация: Нови разкрития около аферата „Капитан Андреево“

11 юли, 2022

Следваща публикация: Доларът уверено върви нагоре

11 юли, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини