Нови разкрития около аферата „Капитан Андреево“

Нови разкрития около аферата „Капитан Андреево“
  • 11 юли, 2022
  • България

Трима служители са излезли в болничен точно преди да започнат проверките на „Капитан Андреево“, това съобщи директорът на БАБХ проф. Христо Даскалов пред БНТ. Това са ветеринар и двама фитосанитари, които още първия ден от проверките не са се явили на работа. Случайност или умишлено действие е това, предстои да се разбере. Проверяват се болничните на още няколко човека.
През последните 10 години контролът на граничния пункт „Капитан Андреево“ е осъществяван от частна фирма, която е направила множество драстични нарушения. Преди няколко дена Агенцията по безопасност на храните сезира прокуратурата и ГДБОП заради тези нарушения.
И днес продължава представянето на документи пред компетентните органи, заяви още Даскалов. Според него службите са имали достатъчно информация за нередностите, които са се случвали на „Капитан Андреево“.
Лабораторната дейност на фирмата е прекратена още на 20 май, а само ден преди проверките са освободени и наетите от нея помещения на граничния пункт.
Към момента проби се събират на три пъти по осем часа, което означава, че цялото денонощие е покрито. На ден се взимат по 20 проби, с два апарата, което означава, че голяма част от протоколите са дошли отнякъде, а като че ли никой не знае от къде.

Споделете:
Предишна публикация: Появи се свидетел на тежката катастрофа, причинена от Семерджиев

11 юли, 2022

Следваща публикация: Обстрел над Харков – има ранени и загинали

11 юли, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини