Преговори между ДБ и ИТН са напълно възможни

Преговори между ДБ и ИТН са напълно възможни
  • 6 юли, 2022
  • България

Разговори за съставяне на правителство между ПГ на „Демократична България“ и ПГ на „Има такъв народ“ са напълно възможни, сподели председателят на ДБ Христо Иванов. Според него си заслужава да се проучи готовността на тази парламентарна група. Пред журналистите той заяви още, че при напускането на коалицията от господин Трифонов, ПГ на „Демократична България“ са били готови отново да проведат нужните разговори. Той смята, че едно отговорно поведение към българския народ е да бъде направен опит за съставяне на коалиционно правителство, а не да се стигне до поредните избори.
Христо Иванов се обърна към президента с призив „да влезе в ролята на посредник“, а не ежедневно да връчва мандати и да прави консултации за съставяне на правителство.
На въпросите ще има ли нова управленска програма от страна на ДБ и ясни ли са вече претендентите за постове, Иванов заяви, че настоящата програма е много добра и целенасочена, а евентуални постове все още не са обсъждани, тъй като претенции от тяхна страна никога не е имало.

Споделете:
Предишна публикация: Задължителна военна служба в Латвия

6 юли, 2022

Следваща публикация: Орязаха българския план за възстановяване

6 юли, 2022

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини