Борбата на Европа срещу нелегалната миграция

Борбата на Европа срещу нелегалната миграция
  • 7 октомври, 2024
  • Свят

Нелегалната миграция е проблем, който тревожи всички членки на Европейския съюз. Все повече лодки с нелегални мигранти от Африка, пристигат в Испания и броят на нелегалните имигранти се увеличава главоломно. Ситуация, която принуждава испанските власти да вземат мерки.

Италия и Гърция са другите средиземноморски страни, които, подобно на Испания, често се сблъскват с пристигането на имигранти. Други европейски страни като Германия, Франция и Обединеното кралство също трябва да се справят с трудни ситуации, по отношение на имиграцията, независимо дали по море или през техните сухопътни граници.

Териториите на Европейския съюз са изправени пред миграционна криза. В някои страни, тази ситуация е принудила съответните власти да затворят границите си или да въведат по- строги мерки, по отношение на мигрантите.

Правителството на Германия затвори границите на страната

Според BBC броят на молбите за убежище, които Германия получава, е еквивалентен на общия брой на тези във Франция и Италия, взети заедно. Данни на ООН показват, че от общо 83,8 милиона жители 15,76 милиона са имигранти. Германия е една от европейските нации, приели най-много бежанци през последните години. Според данни на ВКБООН почти 900 000 души от страни като Сирия, Ирак или Афганистан са пристигнали в най-голямата икономическа сила на Европа, през лятото на 2015 г. А след руската инвазия в Украйна, повече от милион украинци граждани са се преместили в германски градове.

През септември тази година германското правителство реши да запечата своите сухопътни граници, за да предотврати пристигането на повече имигранти. Особено такива с криминално минало или възможни връзки с терористични организации. По данни на германските власти, четири от десет престъпления в Германия са извършени от чужденци. Страната експулсира повече от 10 000 чужденци през първите шест месеца на годината.

Политическата ситуация във Франция

На последните европейски избори Националното обединение на Марин льо Пен помете левите партии и тази на френския президент Еманюел Макрон. Той беше принуден да изведе напред френските парламентарни избори, в които RN, също считан за крайнодесен, имаше най-много гласове. Ситуация, възникнала до голяма степен поради нагласите на френското общество по отношение на имиграцията. Особено след последните инциденти или терористични атаки, включващи имигранти.

Обединеното кралство

По официални данни, през първите месеци на годината повече от 6000 души са успели да стигнат до Обединеното кралство, прекосявайки Ламанша. До голяма ескалация на напрежение, доведе убийството в британска детска градина, което предизвика масови протести срещу имиграцията, тъй като първоначално беше обвинен чужд гражданин. След разкриването на името на виновника, който в крайна сметка е британец, отново имаше демонстрации, от антирасистки групи, които обвиняваха британските медии и население, в „ислямофобия“.

Шведският мигрантски модел или затваряне на границите със съседните страни

Няколко страни от стария континент бяха принудени да затегнат миграционните си политики и да засилят наблюдението на границите, особено след избухването на конфликтите в Украйна и Израел. Австрия установи контрол по границите с Чешката република, Словения и Унгария, позовавайки се на „висок миграционен натиск“. Словения също е установила контрол със своите съседи Хърватия и Унгария. През последните години Дания беше принудена да засили сигурността, заради пристигането на кюрдски граждани, които причиниха проблеми в страната, а Норвегия, която не е част от Европейския съюз, ограничи влизането в пристанищата си.

Стокхолм направи крачка напред и преди няколко седмици обяви, че от 2026 г. имигрантите, които са кандидати за доброволно завръщане, могат да имат право да получават 350 000 шведски крони (около 30 000 евро) пенсия. Те могат да се върнат в страната си на произход и по този начин ще намалят чуждото население в страната.

Миграционната ситуация на всяка европейска страна е различна. Истината е, че това показва загрижеността не само на населението, но и на властите, които виждат изолацията и затварянето на границите като мярка, която може би е необходима.

 

Източник: LA RAZON

Споделете:
Предишна публикация: Тренировките с тежести се оказват истинския извор на вечна младост

7 октомври, 2024

Следваща публикация: Австриец отсече пениса си след употреба на вълшебни гъби

7 октомври, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини