Кои са най-грозните сгради в Китай, според местните?

Кои са най-грозните сгради в Китай, според местните?
  • 9 април, 2024
  • Лайфстайл

Възходът на развитието на инфраструктурата в Китай, създаде странни сгради, които привлякоха вниманието на света. Свръхскоростната урбанизация през последните две десетилетия доведе до експлозивно презастрояване навсякъде. В резултат на това започнаха да се разпространяват сгради, които имитират или идолизират чужди култури. Но май идва краят на този тип строителство, защото хората и правителството искат да променят начина, по който Китай строи. Кои са в класацията на най- странните и интересни сгради, построени на китайска територия?

Хотел Beijing Tianzi, Langfang

Хотел Tianzi се намира в Langfang, провинция Hebei. Въпреки че е наречен „най-голямата имиджова сграда в света“ от Гинес. Въпреки, тази сграда привлича с топ облика си и предизвиква интерес и възхищение у туристите, хотелът е избран и за най-грозната сграда в Китай през 2012 г. Тези трима мъже са традиционни божества, символизиращи щастието, богатството и дълголетието, но е доста шокиращо да ги видите небрежно поставени в предградията на Пекин.

Имението Fangyuan, Шенянг

Тази офис сграда в Шенян има формата на древна монета. Тя символизира желанието за богатство и късмет, за компаниите, които се помещават там. Не е съвпадение, че няколко чуждестранни банки са решили да се нанесат, точно в тази сграда. Имението Fangyuan беше обявена от CNN за една от десетте най-грозни сгради, през 2012 г. Но също така беше короновано, за най-креативната сграда на конференция, за архитектурен дизайн във Венеция. Така, че зависи от гледната точка.

Кръгът на живота Фушун

Тази кръгла структура, наречена „кръгът на живота“, се намира във град Фушун, в провинция Ляонин. В северната част на Китай. Кръглият силует, предназначен да свързва символично земята и небето, предизвика противоречия поради цената му от 112 милиона юана или 177 милиона щатски долара. Гигантският кръг първоначално включва опции за забавление, като бънджи скокове, но това по-късно е премахнато. Сега тази сграда е просто една забележителност, с формата на кръг.

 

Офис сградата на държавната медия CCTV

Офис сградата на държавната медия CCTV в Пекин, наречена от китайските нетизени ,, Голямото прекъсване“ . Е в класацията на списание Time за една от десетте, най- добри архитектурни чудеса. Авангардната сграда е проектирана от холандски архитект и будеше много коментари и вицове у местното население. Които държавата забрани, като част от стратегии да потуши вълнението на местното население, свързано с локалната архитектура.

LV Building, Шанхай

Този гигантски крак, стъпил здраво на земята, е новата сграда LV в Шанхай. Наричана сградата „ботуши“, това е луксозен търговски комплекс, разположен в центъра на търговски кръг. Комплексът отвори врати през март 2013г. и продължава да привлича много туристи, всяка година.

Народен съд, район Минханг, Шанхай

На пръв поглед може да си помислите, че това е Капитолия на САЩ във Вашингтон. Това всъщност е съдебна сграда във вътрешността на Шанхай. Китай е известен като нация имитатор и очевидно копирането не спира само до дизайнерските стоки. Народният съд на окръг Минханг е на едно от челните места в списък със сгради, досущ, като Капитолия на САЩ.

Централата на People’s Daily в Пекин

Друга държавна медийна организация решава да обнови централата си. Този път това е People’s Daily . Местното население явно не я харесва особено, защото я увенчават с множество прякори. Още преди сградата да бъде завършена. Някои го наричат „камерна тенджера“, докато други се шегуват за приликата му с определени части на тялото.

Сграда Wuliangye, Yibin

Тази офис сграда Wuliangye в Yibin, Съчуан, изглежда точно като бутилка твърд алкохол. Докато някои са възхитени и аплодират марката алкохол за креативността, други просто я виждат като лошо архитектурно хрумване.. Резултатът е, че популярността на марката се повиши. А структурата беше номинирана за третата най-грозна сграда в Китай през 2012 г. Въпрос на гледна точка.

Хотел Шератон, Худжоу

Тази великолепна структура, разположена на езерото Тай Ху, е хотел Шератон в Худжоу. Този курортен хотел с горещи извори струва до $400 на вечер. Интернет потребителите не показаха милост, наричайки сградата половин поничка. Защото формата и прилича на такава.

Музей на изкуствата Хефей

Музеят на изкуствата Хефей според много хора е копие на прочутия олимпийски стадион „Птиче гнездо“ в Пекин. Само, че е по-хаотично и разхвърлено. Освен това формата му изглежда, просто като пръчици, натрупани една върху друга. Но защо пък не, все пак това е сграда на музей на изкуствата. Може да има по- атрактивна форма и външен вид. На някои хора им допада, на други не. Пан става въпрос на гледна точка.

Споделете:
Предишна публикация: Атаки по Запорожие, рискът от ядрени инциденти се увеличава

9 април, 2024

Следваща публикация: В Чечня забраниха твърде бързата и твърде бавната музика

9 април, 2024

Може да ви хареса също

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Последни новини